YIĞILCA BELEDİYESİ

Meclis Başkanı          : Muzaffer YİĞİT

Divan Katibi -1          : Orhan ACAR

Divan Katibi -2          : Hasan YAĞCI

Belediye Başkanlığınca 29/09/2016 tarih ve 661 sayılı yazı ile Belediye Meclis üyelerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 21. maddesi gereğince toplantı çağrısı yapılmış olup, çağrı gereğince;  Yığılca Belediye Meclisi; 05.09.2016 Çarşamba günü saat 17:00’de Belediye Meclis toplantı salonunda Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT’in Başkanlığında toplandı.

Meclis Üyeleri toplantıya katıldı.  2016 Yılı Eylül ayında yapılan meclis toplantısında alınan meclis tutanağı meclis üyelerine dağıtıldı ve okundu. Fen İşleri Müdürlüğü’nün 05/10/2016 tarih ve 373 sayılı yazısı ile  Başkanlık Makamının 05/10/2016 tarih ve 675 sayılı yazısı Meclis gündemine alınarak görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

GÜNDEMİN: 1.Maddesi ;Açılış ve Yoklama:

Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT tarafından açılış konuşması  yapıldı. Meclis Başkanı Meclis Toplantısının İlçemiz ve Belediyemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Toplantıya Katılan Meclis Üyeleri ; Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT

1-Bayram AKIN 2-Nihat ATASOY 3-Recep EREN 4- Adnan KAYA 5-Orhan ACAR, 6-Hasan YAĞCI, 7-İrfan KARTAL 8-Aynur YILDIRIM toplantıya katıldı.

Toplantıya Katılmayan Meclis Üyeleri : Telat TEMİZEL (Katılmadı)

2016 yılı  Ekim ayı 9.birleşim 1. oturumuna başlandı.

GÜNDEMİN: 2. Maddesi : 2016 Yılı Ekim Ayı Meclis Karar Özetlerinin Görüşülmesi:

5393 Sayılı Belediye Kanunun 22. maddesi gereğince 01.09.2016 Tarihli Ekimayı Meclis Kararları okundu ve Meclis Üyelerine dağıtıldı. Maddi hata olmadığı görüldü. Oya sunularak yapılan açık oylama neticesi, lehte ve aleyhte söz almak isteyen olmadığından oybirliği ile kabul edildi.

KARAR NO  45 Gündemin 3. Maddesi : İçme Suyu Hattı:

Fen İşleri Müdürlüğünün 05/10/2016 tarih ve 373 sayılı yazısı ekinde İller Bankası Anonim Şirketi Ankara Bölge Müdürlüğü’nün 03.10.2016 tarih ve E.1022 sayılı yazısı okundu.

MNS İnşaat ve Ekps.San. ve Tic.Ltd.Şti’nin yükleminde ve kurumumuz uhdesinde yapımı devam eden Yığılca (DÜZCE) İçmesuyu ve Kanalizasyon İnşaatında;

Çukurören mevcut kaptajı ile mevcut Arıtma tesisi arası isale hattının yeni maslak S(25)-S(93) arası L=2.048 m.lik bölümü Çukurören Köyü içerisinden geçmektedir. Köy ahalisi ise isale hattının köy içerisinden geçirilmesine rıza göstermemektedir. Bu nedenle isale hattında bugüne kadar çalışma yapılamamıştır.

Projeye alternatife olarak köyün karşı yamacında heyelan nedeni ile terk edilen eski Çukurören Köyü yolu ise heyelan nedeni ile kullanılamamaktadır.İşin daha fazla sürüncemede kalmamamsı için isale hattının S(93)- Arıtma Tesisi arasındaki bölümde daha fazla beklenilmeden çalışmalara S(93) noktasından mevcut çelik boru ile irtibat sağlanmak  suretiyle başlanılması Belediyemizce uygun görülmekte olup isale hattının hukuki sorununun  çözümüne müteakip kalan kısımlarının imalatlarının yapılmasına; oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO  46 Gündemin 4. Maddesi: Hizmet Alımı:

Başkanlık Makamının 05.10.2016 tarih ve 675 sayılı yazısı okundu. Belediyemiz sınırları dahilinde  mahalle ve sokaklarda bulunan katı atıkların, çöplerin toplanması, nakli, cadde ve sokakların süpürülmesi hususundaki  ‘Temizlik  Hizmet Alımı’ ihalesinin 5393 Sayılı Belediye Kanununun 67. Maddesine dayanarak, 2016 yılının Kasım  ayından itibaren 12 (on iki) aylık bir süreyi kapsayarak, 2 (İki) kişi şoför asgari ücretin %5 fazlası , 2 (İki) kişi Usta asgari ücretin %5 fazlası ücretle çalıştırılmak üzere, 11 (Onbir) kişi İşçi  asgari ücretle çalıştırılmak üzere toplam 15 (OnBeş ) kişilik “Temizlik  Hizmet Alımı” ihalesinin

yapılabilmesi konusunda gerekli “ONAYIN” verilmesine; oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO  47 Gündemin  5. Maddesi : Plan ve Bütçe Komisyonun Gelir- Gider  (Tahmini Teklif)  Bütçesi Raporu:

Başkanlık Makamından Havaleli Mali Hizmetler Müdürlüğü ibareli 23/08/2016 Tarih ve 175 Sayılı Yazısı, Belediye Encümenin  24/08/2016 Tarih ve 2016/29 Nolu Kararı, Belediye Meclisinin 01/09/2016 Tarih ve 44 No’lu kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiş olup mezkur komisyondan gelen 20/09/2016 Tarih ve 2016/1 Sayılı rapor okundu.

Bir yılın gelir ve gider tahminlerini gösteren bütçe rakamları,gelir bütçesi,gelir giderleri denkleştirilmiştir. 5393 Sayılı Belediye Kanunun 61 ve 62 maddelerine göre hazırlanan 2017 Yılı Belediyenin Gelir  Gider  (Tahmini Bütçesi) ile ilgili yapılan incelemede, tüm gelir gider kalemleri tek tek kalem kalem madde madde sınıfsal kodlamaları ile incelenerek yapılan müzakereler neticesi, tahminlerini gösteren bütçe rakamları, gelir bütçesi, gelir giderleri denkleştirilmiştir.

Bütçe tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle  2017 Mali Yılı Bütçesi 5.900.000,00 TL (BeşMilyonDokuzYüz Bin-TL) olarak kabul edilerek, 2017 Mali yılında uygulamaya konulmasına 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18. maddesinin (b) fıkrası gereği oy birliği ile karar verildi.

KARAR NO: 48 Gündemin:6.Maddesi:     2017 Yılı Gelir Tarifeleri:

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 26/09/2016 Tarih ve 197 Sayılı Yazısı Okundu. 2017 Yılında Uygulanacak Gelir Tarifeleri cetvelleri ile ilgili yapılan müzakereler neticesi; Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine, oy birliği ile karar verildi.

Gündemin:7.Maddesi; Kapanış:

Gündemde görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından 2016 Yılı Kasım ayı Meclis toplantısının 02 Kasım 2016  Çarşamba   günü saat: 18:00’de  Meclis toplantı salonunda yapılmasına,yapılacak olan toplantıya kadar oturumun kapatılması oy birliği ile kabul edildi.  05/10/2016

Muzaffer YİĞİT                                        Orhan ACAR                             Hasan YAĞCI

Meclis Başkanı                                            Kâtip Üye                                      Katip Üye

Belediye Başkanı                                      Meclis Üyesi                                  Meclis Üyesi