YIĞILCA BELEDİYESİ

Meclis Başkanı          : Muzaffer YİĞİT

Divan Katibi -1          : Orhan ACAR

Divan Katibi -2          : Hasan YAĞCI

Belediye Başkanlığınca 30/03/2017 tarih ve 226 sayılı yazı ile Belediye Meclis üyelerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 21. maddesi gereğince toplantı çağrısı yapılmış olup, çağrı gereğince;  Yığılca Belediye Meclisi; 05/04/2017 Çarşamba günü saat 17:00’de Belediye Meclis toplantı salonunda Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT’in Başkanlığında toplandı.

Meclis Üyeleri toplantıya katıldı.  2017 Yılı Mart     ayında yapılan meclis toplantısında alınan meclis tutanağı meclis üyelerine dağıtıldı ve okundu.

Meclis Üyelerinin Yazılı ve sözlü soru önergesi olmadığından gündemde  yazılı konuların görüşülmesine geçildi.

GÜNDEMİN: 1.Maddesi ;Açılış ve Yoklama:

Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT tarafından açılış konuşması  yapıldı. Meclis Başkanı Meclis Toplantısının İlçemiz ve Belediyemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Toplantıya Katılan Meclis Üyeleri ; Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT

1-İrfan KARTAL 2-Bayram AKIN 3- Muzaffer ARICI 4-Adnan KAYA 5-Aynur YILDIRIM

6-Hasan YAĞCI 7-Orhan ACAR 8-Nihat ATASOY, 9-Recep EREN  toplantıya katıldı.

Toplantıya Katılmayan Meclis Üyeleri : —-

2017 yılı Nisan  ayı 4.birleşim 1. oturumuna başlandı.

GÜNDEMİN: 2. Maddesi : 2017 Yılı Mart Ayı Meclis Karar Özetlerinin Görüşülmesi:

5393 Sayılı Belediye Kanunun 22. maddesi gereğince 03/03/2017 Tarihli Mart ayı Meclis Kararları okundu ve Meclis Üyelerine dağıtıldı. Maddi hata olmadığı görüldü. Oya sunularak yapılan açık oylama neticesi, lehte ve aleyhte söz almak isteyen olmadığından oybirliği ile kabul edildi.

KARAR NO  15 Gündem 3. Maddesi : Denetim Komisyon Raporu:

Yığılca Belediye Meclisinin 06.01.2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile oluşturulan Denetim Komisyonunun,28/03/2017 tarihli raporu okundu. Yığılca Belediyesi 2016 Mali Yılına ait Hesap İş ve İşlemlerinin yasalara uygun olduğu görüşü ile 5393 Sayılı Belediye Kanunun 25 nci maddesi gereğince Meclisimize sevk ettiği Denetim Komisyonu Raporu; Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 22 nci maddesi uyarınca Belediye Meclis Başkanı tarafından okutmak suretiyle meclise bilgi verildi.

KARAR NO:16  Gündem:4.Maddesi: Encümen Üye Seçimi :

Başkanlık Makamından Havaleli Yazı İşleri Müdürlüğü ibareli 30/03/2017 tarihli ve 223   Sayılı yazısı okundu.  5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesinin (k) bendi ve 33.maddesine istinaden Encümen Üyeliğine önerilen; 1- İrfan KARTAL 2- Recep EREN yasa gereği  gizli oy açık tasnif neticesi yapılan seçimlerde;

1- İrfan KARTAL 10 (On)   Oy

2- Recep EREN     10 (On)   Oy

En çok oyu alan İrfan KARTAL ile Recep EREN 1 (bir) yıl görev yapmak üzere Encümen Üyeliğine seçildiler.

KARAR NO:17  Gündem :5.Maddesi:  İmar Komisyonuna Üye Seçimi:

Başkanlık Makamından Havaleli Yazı İşleri Müdürlüğü ibareli 30/03/2017 tarihli ve 221  Sayılı yazısı okundu.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nu 18. Maddesinin (k) bendi ve 24. Maddesi ‘Belediye Meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir.’ Amir hükmü gereğince daha önce oluşturulan  İmar Komisyonu üyelerinin görev süresi bir yılı doldurduğundan İmar Komisyonuna üye seçiminin üç kişiden oluşmasına ve görev sürelerinin bir yıl olması oya sunularak oy birliği ile kabulünden sonra ortak öneriler  açık oylama ile yapılan seçimlerde;

AKP  Grubundan  :  1-Adnan KAYA, 2- Muzaffer ARICI

CHP Grubundan  :   1- Orhan CAR oy birliği ile 1 (bir) yıl görev yapmak üzere İmar Komisyonu üyeliğine seçildiler.

KARAR NO: 18 Gündem :6.Maddesi: Plan ve Bütçe Komisyonuna Üye Seçimi:

Başkanlık Makamından Havaleli Yazı İşleri Müdürlüğü ibareli 30/03/2017 tarihli ve 222 Sayılı yazısı okundu. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nu 18. Maddesinin (k) bendi ve 24. Maddesi ‘Belediye Meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir.’ Amir hükmü gereğince daha önce oluşturulan  Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin görev süresi bir yılı doldurduğundan Plan ve Bütçe Komisyonuna üye seçiminin üç kişiden oluşmasına ve görev sürelerinin bir yıl olması oya sunularak oy birliği ile kabulünden sonra ortak öneriler ile yapılan seçimlerde;

AKP Grubundan  : 1-Nihat ATASOY 2-Recep EREN

CHP Grubundan : 1-Hasan YAĞCI oy birliği ile 1 (bir) yıl görev yapmak üzere Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliğine seçildiler.

5393 Sayılı Belediye Kanunun 19.Maddesi gereğince Yıllık Faaliyet raporunun görüşüldüğü Meclis toplantısı meclis başkan vekilinin başkanlığında yapılır.’ hükmüne göre; Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT Meclis Başkanlık görevini, 2016 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi için yasa gereğince; Meclis 1. Başkan V. Nihat ATASOY’a devretti.

KARAR NO:19 Gündem: 7.Maddesi: 2016 Yılı Faaliyet Raporlarının Görüşülmesi

Başkanlık Makamından Meclise Havaleli Yazı İşleri Müdürlüğü ibareli 30/03/2017 tarihli ve 224 Sayılı yazısı okundu. 5393  Sayılı Belediye Kanunun 56. maddesine istinaden; Belediyemizin bir yıllık  (2016 Yılı) faaliyet raporu, yapılan müzakere sonucunda Ek’teki şekliyle oya sunularak oy birliği ile yeterliliğine karar verildi.

GÜNDEM:8.Maddesi; Kapanış:

Gündemde görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından 05 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat: 17.30’da  Meclis toplantı salonunda yapılacak olan toplantıya kadar

oturumun kapatılması oy birliği ile kabul edildi.  05/04 /2017

Muzaffer YİĞİT                                        Orhan ACAR                             Hasan YAĞCI

Meclis Başkanı                                            Kâtip Üye                                      Katip Üye

Belediye Başkanı                                      Meclis Üyesi                                  Meclis Üyesi