YIĞILCA BELEDİYESİ

Meclis Başkanı          : Muzaffer YİĞİT

Divan Katibi -1          : Orhan ACAR

Divan Katibi -2          : Hasan YAĞCI

Belediye Başkanlığınca 06/04/2017 tarih ve 241-3 sayılı yazı ile Belediye Meclis üyelerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 21. maddesi gereğince toplantı çağrısı yapılmış olup, çağrı gereğince;  Yığılca Belediye Meclisi; 11/04/2017 Salı günü saat 17:00’de Belediye Meclis toplantı salonunda Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT’in Başkanlığında toplandı.

Meclis Üyeleri toplantıya katıldı.  2017 Yılı Nisan      ayında yapılan meclis toplantısında alınan meclis tutanağı meclis üyelerine dağıtıldı ve okundu.

Meclis Üyelerinin Yazılı ve sözlü soru önergesi olmadığından gündemde  yazılı konuların görüşülmesine geçildi.

GÜNDEMİN: 1.Maddesi ;Açılış ve Yoklama:

Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT tarafından açılış konuşması  yapıldı. Meclis Başkanı Meclis Toplantısının İlçemiz ve Belediyemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Toplantıya Katılan Meclis Üyeleri ; Meclis (Belediye) Başkanı Muzaffer YİĞİT

1-İrfan KARTAL 2-Bayram AKIN 3- Muzaffer ARICI 4-Adnan KAYA 5-Aynur YILDIRIM

6-Hasan YAĞCI 7-Orhan ACAR 8-Nihat ATASOY, 9-Recep EREN  toplantıya katıldı.

Toplantıya Katılmayan Meclis Üyeleri : —-

2017 yılı Nisan  ayı 5. birleşim 1. oturumuna başlandı.

GÜNDEMİN: 2. Maddesi : 2017 Yılı  Nisan Ayı Meclis Karar Özetlerinin Görüşülmesi:

5393 Sayılı Belediye Kanunun 22. maddesi gereğince 05/04/2017 Tarihli Nisan ayı Meclis Kararları okundu ve Meclis Üyelerine dağıtıldı. Maddi hata olmadığı görüldü. Oya sunularak yapılan açık oylama neticesi, lehte ve aleyhte söz almak isteyen olmadığından oybirliği ile kabul edildi.

KARAR NO  20 Gündem 3. Maddesi: İçme Suyu Ana İsale Hattı:

İller Bankası Anonim Şirketi Ankara Bölge Müdürlüğü’nün 17.03.2017 tarih ve 301 sayılı yazısı okundu.

02.11.2016 tarih ve 52 karar nolu Meclis kararında;

“MNS Çevre ve Tek. Müh.İnş. ve Ekspertizlik San. Tic.Ltd. Şti.”nin yükleminde ve İller Bankası Anonim Şirketi Uhdesinde yapımı devam eden Yığılca(DÜZCE) İçmesuyu ve Kanalizasyon inşaatında;

‘Çukurören mevcut kaptajı ile mevcut arıtma tesisi arası isale hattının yeni maslak S(93)-S(25) arası L=2.048 m lik bölümü Çukurören Köyünün içerisinden geçmektedir. Köy ahalisi ise hattının köy içerisinden geçirilmesine rıza göstermemektedir. Bu nedenle isale hattında bugüne kadar çalışma yapılamamıştır.

Projeye alternatif olarak köyün olarak köyün karşı yamacında heyelan nedeni ile terk edilen eski Çukurören Köyü yolu ise heyelan nedeni ile kullanılamamaktadır. İşin daha fazla sürüncemede kalmaması için isale hattının S (93) – Arıtma Tesisi arasındaki bölümde daha fazla beklenilmeden çalışmalara başlanılması, S (93) ile kaptaj arasında hizmet veren mevcut hattaki asbest borularında proje kapsamında yapılacak çalışmalar ile değiştirilmesi belediyemizce uygun görülmektedir.’ denilmiştir.

Mevcut çelik borudan itibaren S(93) ‘e kadar olan yaklaşık 400 m uzunluğundaki AÇB hattın devam eden sözleşme kapsamında PE boru ile değiştirilmesi, hem mevcut çelik borulu hattın korunarak kullanılması, hem de PE boru ile değiştirilmesi talep edilen AÇB borulu mevcut isale hattının kullanımından kaynaklanabilecek sorunlardan Belediyemiz sorumludur.Oy birliği ile karar verilmiştir.

GÜNDEM:8.Maddesi; Kapanış:

Gündemde görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından 05 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat: 17.30’da  Meclis toplantı salonunda yapılacak olan toplantıya kadar

oturumun kapatılması oy birliği ile kabul edildi.  11/04 /2017

Muzaffer YİĞİT                                        Orhan ACAR                             Hasan YAĞCI

Meclis Başkanı                                            Kâtip Üye                                      Katip Üye

Belediye Başkanı                                      Meclis Üyesi                                  Meclis Üyesi