BAŞKAN YİĞİT’İN 10 KASIM MESAJI

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yiğit mesajında; “Geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve ölümsüz eserlerin sahibi Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamıdır. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve O’nun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. Türk ulusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde milli egemenlik ve demokrasiye kavuştu. 79 yıl önce Ata’mız aramızdan ayrıldı. Ancak en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktadır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk eserleriyle, ilke ve devrimleriyle kalplerimizde yaşamaktadır. Ülkemizde ve ilçemizde düzenleyeceğimiz Atatürk’ü Anma programları ile O’nun hayatını ve milletimizin geleceğine kazandırdıklarını yeniden hatırlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri olarak bizlere düşen en büyük görev, Ata’mızın mirasına sahip çıkmak ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır. Bu düşüncelerle Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canlarını bu topraklar için feda eden şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum.” dedi.