BAŞKAN YİĞİT’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, 29 Ekim cumhuriyet bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yiğit mesajında, bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek, “Sahip olduğumuz Vatan sevgisi ve özgürlük aşkı, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir” dedi.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit mesajına şöyle devam etti: “Bugün ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95’inci yıldönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milletimizin azmiyle yürütülen Milli Mücadele’nin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, dünya tarihinin önemli başarılarındandır. Bugün, bağımsız, özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız, demokratik, sosyal bir hukuk devleti şekliyle Cumhuriyeti kurduğumuz gündür, Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile “ En Büyük Bayram” günüdür. Ancak son günlerde yaşananlar göstermektedir ki, birliğe, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Sahip olduğumuz vatan sevgisi ve özgürlük aşkı, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için hiç düşünmeden canlarını feda edenlere, Cumhuriyetimizi kuranlara karşı sorumluluklarımız vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin 95. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”