BAŞKAN ÇAM’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ MESAJI.

Belediye Başkanı Rasim Çam, 15 Temmuz’un, millet iradesinin cesaret ve ferasetle tecelli ettiği, tarihimize altın harflerle yazılmış büyük demokrasi mücadelesinin adı ve 251 demokrasi şehidi verdiğimiz örnek bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi eli kanlı terör örgütü Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişiminin başlamasıyla birlikte Ülkemizin dört bir yanında hain ve bölücü güçlere karşı vatanımızı kanı ve canı pahasına savunan  büyük Türk Milleti’nin kahraman evlatlarının cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdıklarını ifade etti.

Hainlerin açtıkları ateş sırasında şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin Türk Milletinin kalplerindeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerini ve gazilerimiz de bu milletin gönlünde ilelebet yaptıkları kahramanlıklarla anılacağını vurgulayan Çam, şunları kaydetti:

“Bu darbe girişimi sırasında milletimizin asil evlatları 1071’de Malazgirt Zaferinde olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Milletimiz tıpkı 718 yıl önce Söğüt’te, 564 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını daim bir hayat alanı olmanın ötesinde,istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da nasıl bir cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. 15 Temmuz, bu yüzden milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi gücü arkasına alır ise alsın, iradesini hangi güç odaklarına teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okuma günü olarak da tarih boyunca hatırlanacaktır”

Bu vesile ile devletine, milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkan aziz milletimize, minnet borcu duyduğumuz demokrasi şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.