BAŞKAN ÇAM’ 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI
Belediye Başkanı Rasim Çam 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.
Başkan Çam mesajında; Çanakkale, Türk’ ün gücünün bütün dünyaya bir kez daha ilan edilmesidir. Geçmişimizden dersler almak geleceğimizi kurmamıza yardımcı olur. Milleti millet yapan şeylerden bir tanesi de ortak tarih bilincidir. Çok şükür şanlı bir tarihimiz o tarihe sahip çıkacak genç ve dinamik kuşaklarımız, o kuşaklara Çanakkale ruhunu aşılayan büyüklerimiz var.
İmkânsızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan bu zafer, bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi göstermiştir. Bugün bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatarak, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere emanet etmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine sabırlar, gazilerimize acil şifalar diliyorum, diyerek sözlerini tamamladı.