Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam Polis Haftası münasebeti ile bir mesaj yayımladı.
Başkan Çam yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi. “10 Nisan 1845’ te kurulan Türk Polis Teşkilatı; ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın can ve mal güvenliği, huzur ve güven ortamını sağlamak için büyük bir özveriyle gece gündüz yılmadan 176 yıldır görevi başındadır.
Kuruluşundan bugüne kadar ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü Kanunlardan, desteğini de halktan alan geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Emniyet Teşkilatımız; Kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzeni ile vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlama noktasındaki kutsi görevlerini layıkıyla yerine getirmektedir
Emniyet Mensuplarımız Zaman ve Mekan Mefhumu Gözetmiyor
Zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla üstlendiği her görevi yerine getiren emniyet mensuplarımız; insan haklarına saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, yüksek disiplin anlayışına sahip, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla da milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir.
Devletimizin bekası için huzurumuzun ve güvenliğimizin teminatı olan ve bu kutsal görevi her türlü zorluk ve hatta imkânsız şartlar altında ifa eden Emniyet Teşkilatının tüm mensuplarının 176. kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftası’nı kutluyorum. Vatanımızın ve vatandaşlarımızın birliği, dirliği, huzuru ve güvenliği için şehit olan tüm kahraman polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyor; görevi başında bulunan ve emekli olan polislerimize aileleriyle birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”