Yığılca ilçesi kuzeyde Zonguldak ili, doğu ve güneyinde Bolu ili, batısında Düzce ili, kuzeybatısında Akçakoca ilçesi ve güneybatısında Kaynaşlı ilçesiyle çevrilidir.

İlçe İl’ in doğusunda kızıltepenin(keltepe) güneybatı eteklerinde melen kıyısında kurulmuştur. İlçe toprakları, genel olarak dağlıktır. Vadilerden akan suların en önemlisi Melen Çayı’dır. Yağış alanı 250 m2 kadar dır. En yüksek akım Nisan’da 230 m3/sn en düşük akım Ağustos’ da 2.3 m3/sn dir. Yığılca’nın içinden geçer Hasanlar Barajı’na dökülür. Dağlar sık ormanlarla kaplıdır. Vadilerde ekime elverişli bereketli topraklar olduğu gibi, bitki örtüsü de, Karadeniz iklimine uygun olarak sık ve yeşil orman türleri halindedir.

İl merkezine 33 km’lik devlet karayolu ile ulaşılır. Yedigiller Milli Parkı ilçeye 38 km.lik mesafededir stabilize yolla ulaşılır. Zonguldak İli Alaplı İlçesine 32 km, Bolu İline orman içinden yolu mevcut olup ulaşıma elverişli değildir.