T.C.
YIĞILCA BELEDİYE MECLİSİ
2018 Yılı Haziran ayı Toplantısı 06.06.2018 tarihli 6. Birleşim 1. Oturumuna ait Karar Özetleri
KARAR NO KARAR TARİHİ
KARARIN KONUSU
22 06.06.2018 İlçemizde faaliyette bulunan Yığılca Belediyesi Taksi Yazıhanesinin durak yeri talepleri incelenerek yapılan müzakereler neticesinde; Atatürk Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde Belediye Hizmet Binası yanındaki yerin taksi yazıhanesi ile durak yeri olarak belirlenmesine; işgaliye bedeli olarak aylık 385,00-TL (ÜçYüzSeksenBeş –TL) alınmasına 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin (f) maddesi gereğince mevcudun oy birliği ile karar verildi.
(Gündem no:1)
23 06.06.2018 Bitümlü Sıcak Karışım (Aşınma Tabakası) Asfalt Yapım İşinde kullanmak üzere İller Bankası A.Ş.den 120 ay -(2.505.600,00-) (ikimilyonbeşyüzbeşbinaltıyüz-) TL kredi kullanılmasına, krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.ce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamında (%40’ın dışında ve %100’üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.ce talep edildiği taktirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş adına ipotek veya rehin edilmesine,
İller Bankası A.Ş.ce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayri menkulü İller Bankası A.Ş.ye ipotek vermeye, Belediyemiz her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Muzaffer YİĞİT’in yetkilendirilmesine karar verilmiştir.
(Gündem no:2)
24 06.06.2018 03 Temmuz 2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğü giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin 40. Maddesinin 11. Bendinde ‘Belediyeler meclis kararıyla mahallin ve çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacı ile dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini tayin etmeye yetkilidir. Bu yetki, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce yapılmış olan yapılar için de kullanılabilir.’ Denilmektedir. Bu bağlamda ilçemize estetik güzellik kazandırmak, görüntü kirliliğini önlemek amacıyla ilçemiz mahalle ve sokaklarındaki binaların dış cephe boya renklerinin farklılık yaratmamak amacıyla tek tip renklere boyatılmasına; Boya renklerinin ise Yığılca Belediye Başkanlığı’nca belirlenecek renklerin uygulanmasına; mevcudun oy birliği ile karar verildi.
(Gündem no:3)

Muzaffer YİĞİT Orhan ACAR Hasan YAĞCI
Meclis Başkanı Katip Üye Katip Üye